Cum s-a ajuns aici

Cum s-a ajuns aici. Când vezi exemplele de ineficiență ale poliției române te întrebi cum s-a ajuns aici, iar răspunsul este unul foarte simplu: impostura.

De ani de zile în Ministerul Afacerilor Interne se intră prin filiera indirectă. Cum funcționează asta? Simplu spus: îi ia pe oameni de pe stradă și le dă o uniformă care îi transformă în oameni în uniformă de polițist, dar nu și în polițiști.

Cel mai elocvent exemplu este al rectorului Academiei de Poliție, comisarul-șef de poliție, prof.univ.dr. Veronica Stoica.

În 1990 era consilier juridic la Ministerul Agriculturii și mai apoi, fără să absolve Academia de Poliție devine polițist unde a urcat toate gradele până la comisar-șef.

Sunt convins că doamna Stoica este un bun profesor universitar în drept civil, dar este și un polițist bun? Sau este un polițist?

Să nu mai amintim că între 2015 și 2017, doamna Stoica a fost directorul Şcolii Doctorale de Drept, acea școală unde plagiatele erau la ele acasă, ceea ce a și declanșat scandalul în urma căruia foștii șefi ai academiei sunt anchetați pentru implicare în amenințarea cu moartea a unei jurnaliste care investiga plagiatele.

Ca dumneaei au fost angajați în MAI în ultimele două decenii sute de polițiști, iar aceștia acum au ajuns șefi destoinici. Cât de destoinici, vedem acum și vom mai vedea.

Așa se întâmplă când se merge doar pe cantitate și nu pe calitate umană. S-a văzut că nu există tehnologii sau aplicații moderne care să ușureze munca polițistului. Nu sunt nici proceduri clare de acțiune.

Astăzi, în era tehnologiilor înalte, principala datorie a unui șef este să inoveze pentru a eficientiza munca subordonaților, dar pentru inovare ai nevoie de un management eficient și oameni pregătiți.

 

One Comment

  1. Negrea Nicu

    Corupția este precum cancerul, ne distruge pe toți!

Lasă un răspuns