Ședința CSAT confirmă că suntem țara lui ”o să facem”

Ședința CSAT confirmă că suntem țara lui ”o să facem”. Informațiile transmise marți de președintele României, Klaus Iohannis, în urma ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării, demonstrează că România rămâne țara lui ”o să facem”.

În timpul ședinței s-a stabilit că autoritățile statului ar trebui să facă mai mult pentru a crește siguranța cetățenilor, fără dezvoltarea unor strategii sau planuri clare.

A fost mai degrabă aruncată vina pe Guvern, iar măsurile impuse, precum depolitizarea funcțiilor publice, fără a se spune și cum, nu vor avea niciun efect. Doar nu-și închipuie președintele că șefii puși politic în toate sectoarele publice se vor da singuri afară. Sau că funcționarii nepricepuți își vor scrie singuri demisia.

Nu a fost stabilit nici pentru STS, responsabilul serviciului 112, un termen clar când acesta ar putea localiza cu precizie apelantul la 112.

De asemenea, nu s-au dezbătut nici situația gravă în care se găsește România privind traficul de persoane, după cum reiese din ultimele rapoarte internaționale, sau măsurile concrete de a lupta eficient împotriva interlopilor care pun siguranța cetățenilor în pericol.

Președintele ne-a spus că toți au ajuns la concluzia că instituțiile statului nu funcționează și nu colaborează bine, dar nu au fost discutate sau identificate măsuri clare.

Totodată, președintele a spus că va transmite tuturor instituțiilor soluțiile pe care el le propune, pentru ca tragedii precum cea de la Caracal să fie prevenite, dar a și solicitat Guvernului ca până la finalul lunii august să elaboreze o serie de măsuri, norme și proceduri de reacție rapidă și corelare a tuturor instituțiilor implicate, inclusiv parchete.

Ședința de ieri a fost prima din anul acesta și, așa cum era de așteptat, nu a fost stabilit nici măcar un termen pentru o altă ședință CSAT pentru a analiza îndeplinirea sarcinilor stabilite.

 

Sursă foto: presidency.ro

One Comment

  1. Din păcate încă o dovadă că INTERESELE PERSONALE PRIMEAZĂ ÎN POLITICĂ ȘI ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ,,iar cele NAȚIONALE ȘI CETĂȚENEȘTI SÎNT MARGINALIZATE DE DE CĂTRE PREȘEDINTE ȘI CIUMA ROSIE!!!

Lasă un răspuns