Încep jocurile pentru numirea noului șef al armatei

Încep jocurile pentru numirea noului șef al armatei, cu schimbarea din funcție a generalului Ovidiu Uifăleanu, actualul șef al Statului Major al Forțelor Terestre, conform unor surse din MApN.

Generalul-maior Ovidiu Uifăleanu, actualul șef al Statului Major al Forțelor Terestre, ar urma să fie mutat pe una din funcțiile de consilier sau șef al reprezentanței militare de la Bruxelles, pentru a lăsa locul altui general, care va fi împins spre poziția de șef al Statului Major al Apărării.

Această manevră a mai fost încercată de către ministrul apărării, Gabriel Leș, în decembrie anul trecut, dar atunci s-a opus președintele Klaus Iohannis.

Atunci, Gabriel Leș dorea aducerea în țară de la Bruxelles a generalului-locotenent Dumitru Scarlat pentru a fi numit pe funcția de șef al Statului Major al Apărării, dar președintele i-a prelungit mandatul generalului Ciucă, urmând mai multe procese între cele două instituții.

Mandatul actualului șef al SMAp, generalul Nicolae Ciucă, expiră la începutul anului viitor.

Deoarece președintele țării are un rol important în acest proces, schimbarea generalului Uifăleanu ar putea avea una din cauzele: ori ministrul apărării s-a înțeles cu președintele privind noul șef al armatei și se preocupă pentru realizarea bazei legale, ori se așază lucrurile din vreme de data asta, pentru a-i forța mâna președintelui Iohannis să numească persoana dorită de ministrul Leș.

Lasă un răspuns