Șapte generali morți în incendiul de la bordul submarinului rus

Șapte generali morți în incendiul de la bordul submarinului rus. Morți suspecte pe submarinul rusesc: șapte din cei 14 militari aveau grad de general, ceilalți fiind ofițeri cu grad superior.

Ministerul rus al apărării a făcut publice numele și gradele celor 14 marinari morți în incidentul din 1 iulie. Chiar dacă misiunea submarinului era una de cercetare, deci se presupune că marinarii de la bord aveau specializări în informații militare, dar și alte domenii, este totuși curios numărul mare de ofițeri superiori de la bord.

Militarii morți aveau următoarele grade: șapte căpitani de rangul 1 (contraamiral de flotilă), trei de rangul 2 (comandor), un locotenent-colonel (medic) și alți trei căpitani de rangul 3 (căpitani comandori).

Gândiți-vă doar la faptul că de cele mai multe ori căpitanii de rangul 1 și 2 au funcții de comandanți de nave. Și atunci rămâne un mister de ce erau așa mulți militari cu grade mari la bordul acestui submarin, mai ales că și cauzele producerii incidentului nasc multe discuții.

Un alt lucru curios este faptul că ministrul rus al apărării, după ce a vizitat baza militară de la Severomorsk, a dat ordine de reparare cât mai grabnică a submarinului pentru a-și continua misiunile. Oare de ce atâta grabă?

Până acum, singurele declarații oficiale referitoare la incident au făcut referire la faptul că a fost un incendiu la bord, iar misiunea era una de cercetare.

Vom vedea, după terminarea anchetei, poziția oficială a guvernului rus, dar în astfel de situații este greu de crezut că vor fi făcute publice prea multe informații.

Deja, purtătorul de cuvânt de la Kremlin a declarat că detalii despre misiunea submarinului reprezintă secret de stat și a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor pe acest subiect.

Presa rusă i-a catalogat pe cei 14 militari drept eroi, folosind informații că aceștia au închis compartimentul în care erau pentru a salva nava și viața celorlalți marinari.

Submarinul este acum în baza din Severomorsk, iar incidentul este investigat, conform declarațiilor oficiale.

Surse independente din presa rusă au venit cu informații care contrazic declarațiile oficiale și afirmă că submarinul este unul secret, conceput pentru cercetare şi operaţiuni speciale de până la 6.000 de metri adâncime.

 

Sursă foto: youtube.com

Lasă un răspuns