Secretul noii ținute americane pentru caniculă

Secretul noii ținute americane pentru caniculă. Forțele terestre americane introduc din luna iulie ținuta de luptă pentru vreme călduroasă și umedă, denumită IHWCU – Improved Hot Weather Combat Uniform, conform armytimes.com.

Aceasta va fi disponibilă, la început, doar în două baze militare, din Hawaii și Georgia, iar din februarie 2020 va fi găsită în toate magazinele militare.

Cât costă și unde poate fi purtată

Ținuta de luptă, dezvoltată special pentru zonele foarte călduroase și umede, nu este obligatorie, este opțională. Noua ținută costă la fel ca cea clasică, în jur de 100 de dolari setul (pantaloni și veston), iar militarii o pot purta în baze sau la misiuni.

Secretul noii ținute

Ținuta va avea același model de camuflare operațională ca cea clasică, dar diferă croiala și materialul.

Ofițerul de proiect, colonelul Stephen Thomas, a explicat pentru armytimes că pentru testare s-au folosit aproape zece diferite tipuri de materiale, până s-a ajuns la această combinație,

Principalele caracteristici ale noii uniforme: nu are buzunare la piept, este mai ușoară, materialul respiră și se usucă în 60 de minute.

Munca la noua ținută a început în 2015, după ce militarii din Hawaii și cei desfășurați în exerciții în junglă s-au plâns de ținuta clasică. Au fost testate în jur de 10 diferite materiale, în cele mai călduroase și umede zone, inclusiv jungla din Congo, și s-a ajuns la concluzia că un raport de 57 procente nylon și 43 procente bumbac a redus greutatea și a mărit puterea de uscare și aerisire a țesăturii.

Alte caracteristici: întărituri la coate și genunghi, o croială mai lejeră, mai puține buzunare.

 

În fotografie, militari din Divizia 25 Infanterie, în Hawaii, testând noua ținută IHWCU – Improved Hot Weather Combat Uniform.

Lasă un răspuns