Avioanele americane F-22 Raptor au ajuns în Golf

Avioanele americane F-22 Raptor au ajuns în Golf. În urma tensiunilor cu Iranul, armata SUA a trimis în Golf o duzină de avioane F-22 Raptor, arată airforcetimes.com.

Cele aproape o duzină de avioane au ajuns în statul Qartar, în baza aeriană al-Udeid, la solicitarea Comandamentului Central American, în urma creșterii amenințărilor iraniene la adresa trupelor americane dislocate în zonă.

Baza aeriană al-Udeid este un punct important de unde forțele aeriene americane operează în Orientul Mijlociu.

Avioanele F-22, unele dintre cele mai performante aparate de atac, pot executa misiuni împotriva aviației inamice, atacuri la sol sau de cercetare.

În aceeași bază aeriană, forțele aeriene americane au și patru bombardiere strategice, desfășurate acolo la începutul lunii mai.

La solicitarea generalului Frank McKenzie, comandantul Comandamentului Central American, în ultimele zile au mai fost desfășurate în zona Golfului sisteme suplimentare de rachete Patriot și sisteme de supravechere și cercetare.

 

Sursă foto: Aeronave F-22 aterizând în baza al-Udeid din Qatar, pe 27 iunie, fotograf Tech. Sgt. Nichelle Anderson/Air Force

Lasă un răspuns