Copiii războiului

Copiii războiului. Peste 2.000 de copii străini sunt în Siria și Irak, majoritatea din țări europene. Mulți dintre ei au fost duși acolo de către părinți când s-au alăturat cauzei grupurilor teroriste, conform unui articol din Tass care a preluat informațiile de la Kheda Saratova, activistă la un ONG pentru drepturile omului.

La aceștia se adaugă cei care s-au născut în regiunea controlată de teroriști din mame străine, sau cei care au rămas orfani și nu au niciun fel de acte.

Acum, majoritatea copiilor sunt în taberele de refugiați din nordul Siriei, unde situația este una tensionată și încă sunt lupte sporadice între diferite grupuri și forțele guvernamentale.

Problema cea mai delicată este că multe țări europene nu fac eforturi suficiente pentru repatrierea propriilor cetățeni, lucru criticat chiar de către președintele SUA, Donald Trump.

Guvernele europene rămân reticente în a-și repatria cetățenii care au activat în grupuri teroristete, iar în unele țări nici nu există o legislație clară pentru a lămuri viitorul statut al acestor foști combatanți sau susținători ai teroriștilor.

 

Sursă foto: youtube.com France24

 

Citește și:

Trump amenință că va elibera 800 de luptători ISIS

Lasă un răspuns