Elicopterele Ungariei, aproape gata

Elicopterele Ungariei, aproape gata. Ungaria și-a dorit elicoptere cam în același timp cu noi, dar în timp ce noi am lăsat-o baltă, iată că ale lor sunt aproape gata.

Airbus a distribuit fotografii cu asamblarea primelor modele de elicoptere Airbus H145M pentru armata Ungariei, la Donauworth, Germania, urmând ca primele patru aparate să fie livrate până la finalul anului.

Forțele armate ungare au comandat până acum 36 de elicoptere, 20 ușoare de atac H145M și 16 multirol H225M, după ce mai cumpăraseră, tot de la Airbus, două avioane de transport A319.

Și România are ambiții mari privind achiziția de elicoptere, dorind să cumpere 24 de atac și alte 21 multirol, dar dacă la începutul anului 2018 ministrul Fifor anunța ca sigură achiziția de la compania Bell, în același an, același ministru s-a răzgândit fără a oferi argumente spunând că se analizează ofertele și de la alte companii: Airbus, respectiv Sikorski, deținută de Lockheed Martin.

Actualul ministru al apărării, Gabriel Leș, declara prin februarie că încă nu are cerințele operaționale de la forțele aeriene pentru achiziția de elicoptere, chiar dacă acestea ar fi fost, de fapt, pentru forțele terestre.

Până când politicienii noștri se vor lămuri ce categorie de forțe are nevoie de elicoptere, câte și de la cine, achiziția poate să mai aștepte.

De fapt, în acest moment toate achizițiile sunt blocate sau suspendate din diferite motive.

 

Sursă foto: airbase.blog.hu

 

Citește și:

Au nevoie forțele terestre de elicoptere?

Cine decide achizițiile militare

Elicopterele noi se lasă așteptate

Lasă un răspuns