Cum arată racheta hipersonică a forțelor aeriene americane

Cum arată racheta hipersonică a forțelor aeriene americane. Forțele aeriene americane au distribuit, luni, imagini cu prototipul rachetei hipersonice, denumită AGM-183A Air-launched Rapid Response Weapon, ARRW.

Racheta a fost montată pe aripa unui bombardier Boeing B-52 Stratofortress, în baza aeriană Edwards, California, nu a fost lansată, nu a avut explozibil și s-au făcut doar diferite teste, printre care și cele de absorție a vibrațiilor.

Forțele aeriene americane au ca partener în acest proiect, lansat în anul 2018, firma Lockheed Martin și au ca termen pentru realizarea capacității inițiale a noii arme anul 2022.

Rachetele hipersonice pot atinge viteze mai mari de cinci ori decât cea a sunetului și își pot modifica direcția și altitudinea, făcându-le aproape imposibil de interceptat cu tehnologiile actuale.

Armata SUA a intrat în cursa înarmărilor cu rachete hipersonice după ce anul trecut Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a arătat că țara sa deține noua armă dezvoltată în mai multe variante, pentru avioane și navele militare.

Experții americani dezvoltă arme cu laser, unele cu baza în spațiu, pentru a reuși interceptarea rachetelor hipersonice inamice.

 

Sursă foto: Edwards Air Force Base, California

Lasă un răspuns