Clubul seniorilor, proiect pilot pentru militarii în rezervă și retragere

Clubul seniorilor, proiect pilot pentru militarii în rezervă și retragere. Căminul militar Cobălcescu va intra în reparație capitală pentru a se amenaja acolo Clubul seniorilor, rezervat doar militarilor în rezervă și retragere, conform unor surse din MApN.

Lucrările, care vor costa câteva milioane de euro, vor fi făcute prin Direcția Domenii și Infrastructuri a MApN.

Ideea acestei amenajări aparține generalului-locotenent Cătălin Zisu, comandantul Comandamentului Logistic Întrunit, după ce mulți militari s-au mutat și beneficiază de indemnizații pentru chirie. Cei care încă locuiesc în cămin vor fi distribuiți în alte locuri de cazare militare din București.

Facilitățile Clubului seniorilor

Clubului seniorilor va avea un restaurant și o popotă, un cabinet medical, o sufragerie pentru întâlniri sau evenimente, o sală de festivități, săli multifuncționale.

Pentru cei care nu sunt din București, aici se vor amenaja și spații de cazare.

Clădirea Căminului Militar Cobălcescu este situată într-un loc privilegiat din București,  pe strada cu același nume, lângă Policlinica militară, la o aruncătură de băț de Parcul Cișmigiu, fiind râvnită de rechinii imobiliari.

Dacă proiectul va fi unul de succes și alte clădiri istorice, din diferite garnizoane, aparținând MApN, pot fi transformate, în timp, în astfel de cluburi.

Istoria Căminului Cobălcescu

Căminul Cobălcescu a fost construit în perioada interbelică, cu banii realizaţi din profiturile Casei militare de economie, credit şi ajutor, un fel de CAR al zilelor noastre.

Căminul ”Carol al II-lea”, cum a fost denumit inițial, a fost deschis pe 1 iulie 1932, era destinat ofițerilor activi și în rezervă şi avea 90 de camere de hotel, restaurant, băi, săli de aşteptare, bibliotecă și sală de lectură.

La deschiderea lui s-a organizat o ceremonie la care au participat inclusiv regele Carol al II-lea și generalul Ștefănescu Amza, ministrul apărării.

 

Sursă foto: googlemaps

One Comment

  1. Pandelescu Arpad

    Vreau sa fac parte din membrii fondatori. Ce condiții trebuiesc indeplinite

Lasă un răspuns