S-a stabilit cauza prăbușirii avionului F-35 japonez

S-a stabilit cauza prăbușirii avionului F-35 japonez. Investigatorii japonezi au dat vina pe dezorientarea spațială a pilotului pentru prăbușirea avionului F-35 din luna aprilie, conform unui comunicat al forțelor aeriene japoneze.

În comunicat se specifică clar că nu sunt dovezi că avionul s-ar fi prăbușit din cauza unor defecțiuni tehnice sau a pierderii cunoștinței pilotului.

Investigatorii au mai concluzionat că pilotul, maiorul Akinori Hosomi, de 41 de ani, al cărui trup a fost recent găsit, nu ar fi încercat să se catapulteze.

Mare parte a avionului a rămas pe fundul mării, la peste 1.500 metri adâncime. Presa japoneză a arătat eforturile japoneze și americane de a recupera părți din avion și au fost informații că a fost găsită cutia neagră a acestuia, dar era prea deteriorată și nu s-au putut recupera date.

În urma acestui incident, oficialii forțelor aeriene japoneze au declarat că vor implementa un program suplimentar pentru piloții de F-35 pentru evitarea dezorientării spațiale și a pierderii cunoștinței din cauza forței gravitaționale.

Lasă un răspuns