Valea Uzului: neputința guvernanților cade pe umerii armatei

Valea Uzului: neputința guvernanților cade pe umerii armatei. Armata va prelua cimitirul din valea Uzului, așa anunță ministrul apărării, Gabiel Leș. Nu este o noutate, de fiecare dată când Guvernul are un ou fierbinte, de care vrea să scape, apelează la armată.

Așa s-a întîmplat și cu Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman. Când autoritățile locale și centrale și-au dat seama că nu poate fi reabilitat până la 1 decembrie 2018 l-au pasat la armată să nu cadă rușinea pe ei. Nici armata nu a reușit reabilitarea lui în termen, dar a explicat procedurile și publicul a înțeles.

Institutul Cantacuzino era la fel, o piatră de moară pe orice Guvern. În timp ce populația se aștepta la repunerea acestuia în funcțiune, afaceriști și politicieni lacomi se băteau pe terenul valoros de dedesubt. Și atunci a fost dat la armată pentru a stopa presiunile de la ”prietenii” cărora le fusese promis terenul.

Se repetă după aceeași rețetă și cu Cimitirul Eroilor din Valea Uzului. Guvernanții, în loc să trimită la fața locului specialiști în probleme interetnice, în negociere, oameni de cultură, au trimis jandarmii cu un șef cunoscut pentru aplecarea spre violență. Conflictul local s-a transformat în tensiuni la nivel guvernamental între PSD și UDMR și, ce este mai grav, a fost exploatat diplomatic de Ungaria.

Așa că pentru a se spăla pe mâini, guvernanții l-au pasat la armată pentru a-și ascunde incompetența în a rezolva problema.

Ar trebui, în această logică, ca la MApN să se înființeze și departamentele autostrăzi și spitale, responsabile cu construcția drumurilor, respectiv a unităților spitalicești.

 

Sursă foto: youtube hotnews

Lasă un răspuns