Ziua Eroilor. Românii nu au învățat nimic în urma pierderilor imense suferite în cele două Războaie Mondiale.

Ziua Eroilor. Românii nu au învățat nimic în urma pierderilor imense suferite în cele două Războaie Mondiale.

Astăzi comemorăm femeile și bărbații morți în timp ce serveau în forțele armate. Doar în primele două Războaie Mondiale, armata română a avut pierderi de aproape un milion de militari (morți, dispăruți, răniți, prizonieri).

Este un număr impresionant și, din păcate, principala cauză a acestor pierderi grele și chiar nejustificate o constituie lipsa tehnicii adecvate și a instruirii militarilor, în special a rezerviștilor.

Au învățat ceva românii din ultimele mari războaie? Se pare că nu. Și în zilele noastre, militarii români au echipamente militare necorespunzătoare, iar în caz de mobilizare, rezerva este slab pregătită.

Armata română încă are în dotare tancuri T-55, poliția aeriană se face cu MiG-21, iar cea mai înarmată navă de luptă este fregata Mărășești, construită în anii 70-80.

Avem programe de achiziție blocate, nu există transparență privind înzestrarea, iar implicarea politică totală este mai degrabă o piedică în acest proces.

Dacă politicienii își închipuie că următorul război va fi câștigat de o armată dotată doar cu AK-47 se înșeală amarnic și vor continua șirul pierderilor mari și nejustificate în rândul militarilor.

 

În fotografie, militari români, la Cotul Donului, 1942. Sursa: Muzeul Militar Național.

2 Comments

  1. BAJAN GHEORGHE

    Implicarea politică totală este o piedică în modernizarea ARo.

  2. Saftoiu Ilie

    Atunci condusi de masoneria regalist sionista acum condusi de restauratia masonico regalista Aceeasi amareala cu alta palarie

Lasă un răspuns