Ultima variantă de tanc american, în România

Ultima variantă de tanc american, în România. Ultima variantă de tanc M1 Abrams a fost arătată de armata americană în Poligonul Smârdan din România, în cadrul exercițiului ”Justice Eagle 19”, conform defence-blog.com.

Varianta îmbunătățită a tancului, denumită M1A2 SEPv3 conform unor experți militari, este cel mai avansat tanc din lume în acest moment. Acesta are sisteme de protecție activă denumite ”Trophy” și de combatere a dispozitivelor explozive improvizate, putere de foc superioară și este conectat cu celelalte mijloace de luptă.

Justice Eagle este un exercițiu bilateral la care participă forțele terestre americane dislocate în România, împreună cu forțele terestre române, având ca principal obiectiv creșterea interoperabilității dintre cele două armate.

Conform MApN, din partea forțelor terestre române, la acest exercițiu au participat militarii Brigăzii 15 Mecanizate ,,Podu Înalt”.

Exercițiile tactice cu și fără trageri de luptă, în subunități sub comandă română sau americană, au testat nivelul de interoperabilitate procedurală și tehnică.

Batalionul 1-16 SUA a desfășurat un exercițiu în dublă partidă, folosind sisteme de simulare reală în care compania de infanterie a avut în compunere un pluton de infanterie mecanizată american, un pluton de tancuri din Batalionul 631 din Bacău, iar plutoanele de infanterie din Batalionul 151 Infanterie și Batalionul 634 Infanterie au acționat în subordinea unor comandanți americani.

 

Sursă foto: facebook mapn, fotograf: Lucien Covalciuc

Lasă un răspuns