Nici armata americană nu a scăpat de ținutele chinezești

Nici armata americană nu a scăpat de ținutele chinezești. Conform unui comunicat al Departamentului pentru justiție, s-a pornit o investigație pentru confecționarea în China de ținute și alte echipamente militare contrafăcute, în valoare de 20 de milioane de dolari, care au fost vândute armatei americane.

Chiar dacă și armata română a pățit la fel, la noi nu s-a întâmplat nimic, de fapt militarii au fost nevoiți să poarte în continuare ținuta de slabă calitate.

În Statele Unite ale Americii există legi (Berry Amendment și Trade Agreements Act) care condiționează fabricarea de echipamente militare doar în anumite țări, iar China nu este pe această listă.

Purtarea unei ținute inferioare, creează nu doar disconfort  militarilor, ci le pune și viața în pericol în zonele de război.

Ținuta militară este formată dintr-o țesătura denumită Multicam care încorporează tehnologie ce previne detectarea militarului cu mijloace de vedere pe timp de noapte.

În cazul investigat de procurorii americani, printre materialele contrafăcute au fost și 200 de jachete folosite de forțele aeriene americane în Afganistan.

 

Sursă foto: facebook US Forces Afghanistan

2 Comments

  1. Saftoiu Ilie

    Culmea contrafacerii e sa contrafaci chinezariile

  2. BAJAN GHEORGHE

    …din păcate în România grija pentru calitatea echipamentului militarilor este doar la nivel declarativ!!!

Lasă un răspuns