F-35 britanice desfășurate pentru prima dată în străinătate

F-35 britanice desfășurate pentru prima dată în străinătate. Trei avioane F-35B ale forțelor aeriene britanice vor participa în următoarele șase săptămâni la exercițiul Lightning Dawn din Cipru.

Aeronavele fac parte din Escadronul 617, din baza aeriană Marham, în Norfolk,  și vor fi desfășurate în baza aeriană Akrotiri din Cipru, conform unui comunicat de presă al RAF.

Aeronavele Marii Britanii au primit capacitatea inițială operațională la finalul anului 2018, iar această activitate este foarte importantă și vor fi analizate toate aspectele privind deplasarea, logistica, mentenanța, dar și modul de desfășurare a misiunilor aeriene.

Exercițiul va ajuta personalul britanic pentru prima desfășurare a acestor aeronave pe un portavion, care va avea loc la sfârșitul acestui an.

Marea Britanie are 17 F-35B din cele 138 planificate a fi cumpărate. De asemenea, țara insulară este implicată în fabricația acestui avion, 15 procente din valoarea producției fiecărui F-35 revenind industriei britanice.

F-35 este cel mai mare program al industriei de apărare, în valoare de aproximativ 1,3 trilioane dolari, fiind estimate a se construi peste 3.000 de aparate.

Două din cele trei F-35B britanice participante la exercițiul LIGHTNING DAWN pe timpul zborului spre Cipru, deasupra Alpilor.  Fotografie realizată de Cpl Lee Matthews, RAF

 

Lasă un răspuns