România nu-și permite să cumpere avioane F-35

Forțele aeriene române au nevoie de încă 41 de avioane multirol

România intenționează să semneze anul acesta un contract pentru a-și completa prima escadrilă de avioane F-16 cu cinci unități second hand din Portugalia. Pentru restul de 36 de aeronave multirol, ministrul apărării Gabriel Leș a declarat la ultima conferință de presă că oficialii SUA ne-au propus F-35, avionul cel mai avansat la ora actuală, de generație a cincea, dar nu crede că ni-l putem permite și ar opta tot pentru F-16, dar noi de data asta.

Oricum, până la luarea unei decizii, care la noi poate dura ani de zile, poliția aeriană se va face cu MiG-21 LanceR, cele 12 avioane F-16 și aeronavele aliate care ne vin în sprijin, prin rotație. De descurajare sau supremație aeriană nici nu se pune problema!

De ce România nu-și permite să cumpere avionul F-35?

Chiar dacă costul pe unitate, pentru cel mai scump proiect militar din istorie – avionul multirol  F-35, a scăzut sub 100 de milioane de dolari, costul orei de zbor este foarte ridicat, la aproximativ 44.000 de dolari ora, la modelul A.

Informația a fost dată de Robert Daigle, șeful biroului de evaluare a costurilor programelor de înzestrare din Pentagon, care a spus la o audiere a comisiei de apărare din Congres, la începutul acestei luni, că nu sunt șanse ca până în 2025, ora de zbor să ajungă la 25.000 de dolari, cum se spera.

Totuși, oficialul american a mai spus că este posibil ca pentru anul 2024, să se reducă ora de zbor la 34.000 de dolari.

Referitor la costul unui avion nou, Robert Daigle a spus că acesta va ajunge la 80 de milioane de dolari în anul 2020.

Programul F-35 este unul dintre cele mai scumpe din istoria militară a omenirii, cu un cost estimat la aproape două trilioane de dolari, conform publicației Bloomberg News.

Și pentru forțele aeriene americane costul de întreținere al avionului este unul piperat, iar oficiali din Pentagon iau în calcul și cumpărarea de avioane F-15EX, de la Boeing, pe lângă F-35.

Referitor la costuri, compania producătoare Lockheed Martin este mai optimistă decât oficialii Pentagonului și, într-un comunicat de presă, spune că din 2015, costurile pe oră s-au redus cu 15 la sută și speră ca acestea să atingă 25.000 de dolari până în 2025.

Dacă iei în calcul argumentele oficialilor Pentagonului, este greu de crezut că s-ar putea realiza acest obiectiv și este posibil ca declarația oficialilor companiei să fie doar un joc de marketing, deoarece în acest moment multe țări doresc să cumpere avioane multirol noi, iar prețul ridicat pe ora de zbor la F-35 poate fi un impediment în alegerea acestuia.

One Comment

  1. Saftoiu Ilie

    Fratilor nu va suparati pe mine dar programul costa cat costa din 2020 doar ca noi nu avem bani de nici o culoare caci guvernele de dupa „90 s-au imprumutat la marea finanta internationala pentru functionarea institutiilor statului cu garantii guvernamentale care au fost vandute de creditori pentru recuperarea creditelor ca noi nu mai avem nici macar praful de pe toba caci au vandut astia si toba. Pai incepand cu MOf 4/27.12.’89 nu putem vorbi decat de tot complexul de imixtiuni incepand de la statut la patrimoniu si de la inalta tradare nationala in sus. Despre ce vorbim ? Noi imprumuturi ? Ce mai avem de pus drept garantie guvernamentala care sa fie vanduta pentru recuperarea creditului acordat ? Nimic. Cine mai da credite si in ce conditii cand vine criza mondiala ca FED ul e pe faras, petrodolarul e pa ?

Lasă un răspuns