Militarii ruși din Siria, atacați cu rachete

Militarii ruși din Siria atacați cu rachete. Chiar dacă armata rusă a declarat că a terminat operațiunile militare din Siria, situația de securitate rămâne una precară.

Baza aeriană rusă din Hmeymim a fost atacată cu aproape 50 de rachete de la începutul săptămânii: 12 rachete au fost trase miercuri, iar 36 luni, conform informațiilor oficiale furnizate de agenția Tass.

Viktor Kupchishin, șeful Centrului rus de reconcieliere, a declarat că asupra bazei au fost două atacuri, iar rachetele au fost trase din regiunea Idlib de către militanți din grupurile Katiba Ard al-Bab, Katiba Jabel Butma și Frontul al-Nusra.

Atacatorii ar fi folosit o drone pentru a ghida atacurile. Rachetele nu au făcut victime și au fost distruse de sistemul anti-aerian al bazei.

Oficialul rus a mai spus că situația de securitate în zonă s-a deteriorat dramatic, doar luni fiind atacate cinci localități din regiune cu sisteme de lansatoare multiple de rachete.

Într-o declarație de la începutul lunii, reprezentantul rus a spus că doar în luna aprilie, baza rusă din regiunea Latakia a fost atacată de 12 ori, folosindu-se rachete și drone, fără a fi victime.

 

Foto: Baza aeriană rusă din Hmeymim, sursă, youtube.com

Lasă un răspuns