General american în fața reprezentanților Congresului: “We need the budget and we need the budget we requested.”

General american în fața reprezentanților Congresului: “We need the budget and we need the budget we requested.” Locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre americane, generalul James McConville, a fost foarte categoric când a fost audiat, pe 2 mai, într-o comisie a Senatului pentru funcția de șef al Statului Major al acestei categorii de forțe, când a venit vorba despre buget.

El a declarat că forțele terestre americane au un program vital de modernizare, până în anul 2028, și are nevoie nu doar de bugetul cerut, dar și de o estimare precisă a acestuia pe anii fiscali viitori.

McConville a absolvit Academia militară din Quincy și are o carieră îndelungată ca pilot pe elicoptere AH-64 Apache, OH-58 Kiowa Warrior și AH-1 Cobra.

Ca locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Terestre americane, el a coordonat modernizarea și achiziția de noi echipamente, necesare obținerii supremației în viitoarele războaie.

Mi-aș dori ca și șefii categoriilor de forțe de la noi să aibă curajul să prezinte publicului problemele cu care se confruntă militarii și să ceară politicienilor ca poziția lor să fie mult mai importantă în viitoarele achiziții militare.

În acest moment, de multe ori ei se mulțumesc, în achiziția viitoarelor echipamente, cu ce decizii iau oamenii politici, consiliați de militari care nu cunosc realitatea câmpului de luptă.

 

Foto: Gen. James McConville, fotograf Spc. Markus Bowling/U.S. Army

Lasă un răspuns