Cum arată cea mai mare bază maritimă din lume

Cum arată cea mai mare bază maritimă din lume. Baza americană de la Norfolk este cea mai mare bază maritimă din lume, fiind situată lângă Norfolk, Virginia.

Aceasta ocupă peste 2.500 de hectare,  are 14 cheiuri, aerodromuri, găzduind peste 60 de nave și aproape 200 de aeronave.

Conform paginii oficiale a bazei, aici este găzduită Flota Atlanticului, iar operațiile aeriene coordonează o medie de 275 de zboruri pe zi, adică un zbor la fiecare șase minute.

Pe lângă diferitele unități și comandamente găzduite aici, baza navală Norfolk este și un punct logistic important pentru cursele navale spre Europa și Caraibe.

Este visul oricărui iubitor de nave militare să viziteze cei peste 6 km de țărm unde se întind cheiurile cu portavioane, submarine, crucișătoare, distrugătoare, nave de asalt etc.

Am avut ocazia să o vizitez cu ceva timp în urmă, iar ofițerul de marină care ne însoțea ne-a spus că în orice zi ai veni, poți vedea toate tipurile de nave militare la un loc. ”Sunt mii de tone de diplomație americană aici”, a mai completat în glumă militarul american.

Baza americană de la Norfolk, foto facebook norfolk naval base

Lasă un răspuns