Armata rusă se antrenează pentru paradă

Armata rusă se antrenează pentru paradă. De la începutul acestei săptămâni, armata rusă a început antrenamentele pentru parada de Ziua Victoriei, din 9 mai.

Conform ministrului rus al apărării, prin Piața Roșie vor trece peste 13.000 de militari, cu 130 de mijloace terestre și peste 70 de aeronave.

Coloana de blindate va fi deschisă, tradițional, de un tanc T-34. Îi vor urma vehicule blindate Tigr-M, BTR-82A, BMD-4M, Taifun și BMP-3, dar nu va lipsi nici tancurile Armata și T-72B3.

 

Militarii ruși vor mai defila cu sistemele de rachete anti-aeriene Tor-M2, Buk-M2, Panțir-S, S-400 și artilerie autopropulsată și sistemele de rachete Iskander, Smerch și Yars.

Referitor la aeronave, militarii ruși vor survola Piața Roșie cu elicoptere Mi-26, Mi-8, Mi-28N, Ka-52 și Mi-24, bombardiere strategice Tu-160, Tu-95MS și Tu-22M3. Alte aeronave prezente la paradă vor fi: MiG-29, MiG-31, Su-24, Su-34, Su-35S și Su-30SM.

După invadarea Georgiei, în 2008, și ocuparea unei părți a Ucrainei, Rusia și-a modernizat armata, iar oficiali ruși amenință periodic țările NATO.

După anexarea Crimeei, rușii au fortificat peninsula cu sisteme moderne de rachete S-300, S-400, Buk-M2, Panțir-S1 și Iskander. În afară de bombardierele strategice, flota de aeronave are în compunere și avioane de vânătoare MiG-29 și Su-27. La aceaste echipamente se adaugă și navele Flotei Mării Negre, echipate și acestea cu diferite sisteme de rachete, printre care Bal și Bastion.

Crimeea și Kaliningrad sunt prezentate de oficiali ruși ca adevărate capete de pod împotriva țărilor vestice.

Toată această retorică războinică a oficialilor ruși, după anexarea ilegală a Crimeei și susținerea separatiștilor din estul Ucrainei, bazată, în principal, pe postura tot mai ofensivă a Federației Ruse în zonă, a declanșat un nou război rece între vest și est și o nouă cursă a înarmărilor în care a fost prinsă și România.

Sursă foto: youtube.com

 

Lasă un răspuns