O grupare islamistă în spatele atacurilor din Sri Lanka

O grupare islamistă în spatele atacurilor din Sri Lanka. Ministrul sănătății din Sri Lanka, Rajitha Senaratne, a făcut responsabilă gruparea islamistă National Thowfeek Jamaath de uciderea a aproape 300 de oameni și rănirea a peste 500 în atacul de Paște.

Ministrul sănătății din Sri Lanka a mai spus că grupul promovează o ideologie islamică teroristă și se crede că au fost implicate și unele persoane sau organizații externe.

Oficialul din Sri Lanka a confirmat că autoritățile au fost avertizate cu două săptămâni înainte că vor urma atentate și că primiseră inclusiv numele atacatorilor, dar că aceste informații nu au ajuns și la premierul țării, conform The Guardian.

De altfel, modul de realizare a atacurilor, prin explozii coordonate realizate de sinucigași, se încadrează perfect în tiparul atacurilor grupărilor teroriste islamiste.

Până în acest moment, poliția locală a anunțat că a arestat peste 10 suspecți. Mai multe țări, printre care și SUA, au emis avertizări pentru cetățeni să evite această țară asiatică deoarece mai pot urma și alte atacuri.

 

Lasă un răspuns