Nava americană cu un design provocator

Nava americană cu un design provocator. Marina SUA are pentru apărarea litoralului nave din clasa Independence ce atrag atenția, în primul rând prin designul modern, la un preț comparabil cu cât intenționează România să cheltuiască pe corvete.

Dar nu trebuie să vă lăsați impresionați de cum arată, deoarece aceste vase au destule arme la bord. Sunt echipate cu un tun de 57 de mm, un sistem de rachete anti-aeriene Raytheon SeaRAM și 24 lansatoare de rachete AGM-114L Hellfire. Pentru apărarea apropiată au patru tunuri de 50 mm și două de 30 mm.

La bord poate lua și un elicopter MH-60R/S Seahawk și două aparate fără pilot MQ-8B Fire Scouts.

Echipajul este format din aproximativ 40 de marinari, pentru care s-a avut în vedere inclusiv confortul acestora la bordul navei. Manevrarea navei se face cu un joystick în locul clasicei timone în formă de volan.

Are carena în formă de trimaran, din aluminiu, care îi oferă viteză și consum redus de combustibil, dar o face mai vulnerabilă decât nava concurentă din clasa Freedom.

Are o viteză impresionantă, de 50 noduri (93 km/h; 58 mph), o autonomie de 19.000 de kilometri și este construită modular cu echipamente funcție de misiune.

Navele pentru apărarea litoralului sunt rapide, agile, construite modular, pentru lupta în apropierea litoralului, dar pot opera și în larg.

Marina SUA are în dotare două tipuri de nave pentru apărarea litoralului, clasa Independence și Freedom.

De pe site-ul marinei americane, aflăm că are în dotare 16 nave Independence și 15 Freedom.

USS Independence (LCS-2), Baza Navală Key West, Florida, 29 martie 2010, foto US Navy Air Crewman 2nd Class Nicholas Kontodiakos

One Comment

  1. Probabil se doreste achizitionarea lor.dar in comparatie cu corvetele sunt mai slab dotate cu armament.

Lasă un răspuns