România, cea mai afectată țară din lume de amenințarea informatică a momentului

România, cea mai afectată țară din lume de amenințarea informatică a momentului. Specialiștii de la Bitdefender avertizează că România este cea mai afectată țară din lume de amenințarea cibernetică  denumită Scranos.

Scranos sustrage toate parolele și informațiile bancare ale victimelor și le compromite activitatea în social media.

Amenințarea se răspândește rapid la nivel global, cu activitate extrem de intensă în România, India, Brazilia, Franța, Italia și Indonezia. Scranos infectează dispozitivul utilizatorului atât prin aplicații aparent legitime, precum e-readere, playere video, drivere sau chiar soluții de securitate, cât și prin programe instalate ilegal.

După luna martie, serverele de comandă și control ale atacatorilor au început să disemineze și alte mostre de amenințări informatice, un semnal clar că rețeaua grupării infracționale este folosită contra cost și de către terți ca să instaleze pe dispozitivele victimelor propriile programe infectate, mai arată Bitdefender românia.

Semnătura digitală a driverului care maschează amenințarea Scranos a fost emisă pentru Yun Yu Health Management Consulting (Shanghai) Co., Ltd.

Pentru a evita infectarea cu Scranos, recomandările pentru utilizatori sunt să descarce și să instaleze numai aplicații licențiate, să folosească o soluție de securitate performantă și să actualizeze mereu sistemul de operare și programele folosite la cea mai recentă versiune.

În România, Serviciul Român de Informații este autoritatea națională în securitate cibernetică, dar încă nu a emis nicio avertizare referitoare la Scranos.

 

Sursă foto: Bitdefender.com

Lasă un răspuns