În Marea Neagră, rușii „s-au atrenat” cot la cot cu militarii NATO

În Marea Neagră, rușii „s-au atrenat” cot la cot cu militarii NATO. Săptămâna trecută a avut loc cel mai mare exercițiu NATO în Marea Neagră, „Sea Shield 2019”, cu participarea a 20 de nave din România, Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda şi Turcia, cu un total de aproximativ 2.200 de militari.

Ca răspuns, rușii au desfășurat, la rândul lor, exerciții pe mare și în zona de coastă, conform agenției Tass.

Mai multe nave, printre care și fregata ”Admiral Grigorovich” au exersat lupta anti-aeriană, contra altor nave dar și anti-submarin.

La rîndul lor, forțele aeriene au avut mai multe zboruri de antrenament, folosind și un bombardier Tupolev-160, însoțit de cîteva Suhoi-27SM.

Bombardier Tupolev-160, sursă foto: youtube.com

Printre celelalte echipamente militare au fost și sistemele de rachete anti-aeriene S-400.

Conform agenției Tass, serviciul de presă al Districtului Militar de Sud al armatei ruse a confirmat că manevrele militare au fost îndreptate împotriva participanților la exercițiul Nato „Sea Shield 2019”. Astfel de practici arată intențiile agresive și de dominare a regiunii Mării Negre de către armata rusă.

Chiar dacă scenariul exercițiului NATO a fost unul fictiv, de răspuns la o criză sub mandatul unei Rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU, oficiali ruși au lansat din nou declarații controversate.

După anexarea ilegală a Crimeii și ocuparea unei părți din Ucraina, forțele militare ruse și-au întărit flota de la Marea Neagră, iar oficialii sunt tot mai amenințători în declarații.

România are un plan de modernizare a echipamentelor militare, dar viteza este una a melcului, în acest moment toate programele fiind suspendate, contestate sau amânate.

Lasă un răspuns