Cum „fură” politicienii din imaginea armatei

Cum „fură” politicienii din imaginea armatei. Când au nevoie de voturi, politicienii se alătură imaginii armatei și se afișează la evenimentele militare sau redeschid teme de interes pentru oșteni.

Acest lucru se întâmplă, în principal, deoarece românii au încredere în militari într-un procent de peste 70 la sută, în timp ce politicienii sunt ”taxați” de către alegători cu o încredere mult mai mică. Doar aproximativ zece procente dintre români au încredere în principalele instituții politice: partide, Parlament, Guvern.

Românii îi apreciază pe militari, în primul rând, pentru că sunt diferiți. Ei au un cod solid al valorilor. Camaraderie, datorie, onoare sunt valori morale după care se ghidează în relațiile cu ceilalți.

Chiar dacă au tehnică veche și condiții grele de muncă, nu îi auzi că se lamentează, merg la război peste tot în lume, de multe ori cu echipamente și ținute neadecvate, dar sunt lăudați de militarii altor țări.

Sunt la baza grilei de salarizare, dar nu-i auzi că cer mai mult și ajută populația de fiecare dată când autoritățile locale sau centrale sunt depășite de situație.

Opusul militarilor în societatea noastră sunt chiar politicienii: majoritatea promit fără să se țină de cuvînt, sunt nepricepuți în domeniile guvernamentale unde activează și mulți sunt implicați în diferite scandaluri.

Tocmai din această cauză, în preajma alegerilor, o să-i găsim pe politicieni alături de militari, pentru a-i convinge pe alegători că sunt la fel ca ei, sau măcar că au aceleași valori.

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost vineri la Constanța, pentru a vizita navele participante la exercițiul NATO „Sea Shield 2019”. Forțele navale române au participat cu 14 nave, printre care două fregate, două corvete, două dragoare de mine, două nave purtătoare de rachete, iar presa locală a arătat vechimea și fumul gros scos de acestea. România are în intenție să cumpere patru corvete și să modernizeze două fregate, dar procedura este suspendată de MApN.

Premierul Viorica Dăncilă a fost alături de militari la sediul Ministerului Apărării Naționale, la serbarea Zilei NATO, în prima duminică a lunii aprilie.

La rândul său, președintele Camerei Deputaților și liderul celui mai mare partid politic, Liviu Dragnea, a redeschis tema sensibilă a pensiilor militare. Pensiile militare sunt în vigoare de pe timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar în 2009 acest domeniu a fost folosit ca armă electorală de un fost președinte, Traian Băsescu. De atunci, acest sector a fost întors pe dos, au crescut și cheltuielile cu pensiile și nemulțumirile pensionarilor.

One Comment

  1. mtudor94@yahoo.com

    Ba au cerut mai mult pentru ca sunt la limita subexistentei dar nu i a bagat nimeni in seama!

Lasă un răspuns