România, punct de intrare al drogurilor în Europa

România, punct de intrare al drogurilor în Europa. După evenimentele din ultimele zile este clar că traficanții de droguri folosesc țara noastră ca punct de tranzit către Europa și ne punem întrebarea cât de eficiente sunt instituțiile statului în combaterea acestui flagel.

Cocaina găsită în week-end în larg și pe plajă, aproape 500 de kg, ar face parte din transportul eşuat la finalul lunii martie în Delta Dunării când o tonă de cocaină cu puritate de 90 la sută a fost găsită într-o barcă.

Autorităţile cred că o nouă barcă ar fi eşuat în apropiere de ţărm şi de acolo ar ajunge la mal colete pline de cocaină de puritate înaltă.

Din bâlbâielile autoritățile se poate trage concluzia că acestea nu au știut nimic despre acest transport și doar un factor extern, probabil condițiile meteo, au făcut ca acțiunea traficanților să eșueze.

Așteptăm acum, după strângerea drogurilor de pe plajă și ceva arestări, controale interne și chiar măsuri concrete de creștere a eficienței poliției de frontieră.

Acest transport nu este unul singular, traficanții sunt bine organizați și autoritățile par depășite de situație. În 2016, în Portul Constanța a fost găsit un container cu 2,5 tone de droguri.

Este clar că de atunci traficanții nu au renunțat, doar și-au perfecționat metodele.

Sursă foto: youtube.com

Lasă un răspuns