Armata americană înlocuiește elicopterul Black Hawk

Forțele terestre americane intenționează să schimbe elicopterul UH-60 Black Hawk, începând cu anul 2030, conform unei postări a categoriei de forțe pe un site specializat. Detalii aici.

Prin cerererea de informații către companiile interesate, au fost dezvăluite și principalele caracteristici ale viitorului elicopter.

Proiectul se numește FLRAA – Future Long Range Assault Aircraft și ar trebui să coste în jur de 40 de milioane de dolari bucata.

Elicopterul ar trebui să se ridice de la sol cu cel puțin 150 de metri pe minut, să zboare la 2.000 de metri altitudine cu 12 pasageri la o temperatură de 35 de grade Celsius.

Viitorul aparat ar mai trebui să poată zbura fără alimentare peste 500 de km, încărcat la capacitate maximă, cu o viteză maximă de 500 de km/h.

Elicopterul ar trebui să se poată ridica cu o încărcătură internă de aproape două tone, fără echipaj, la care se mai poate adăuga o încărcătură externă de aproximativ patru tone.

Conform defensenews.com, posibil ca viitorul elicopter să fie unul din noile aparate V-280 Valor de la Bell, sau SB-1 Defiant dezvoltat, împreună, de firmele Sikorsky și Boeing.

Elicopterul V-280 Valor de la Bell, foto youtube.com
Elicopterul SB-1 Defiant dezvoltat de firmele Sikorsky și Boeing, foto youtube.com

.

 

Lasă un răspuns