Au apărut primele imagini cu testele de tragere ale Piranha 5 românesc

Au apărut primele imagini cu testele de tragere cu Piranha 5 românesc, care s-ar fi desfășurat săptămâna trecută, în Norvegia.

În cadrul testelor de tragere ale transportoarelor românești PIRANHA 5, efectuate într-un poligon înzăpezit din Norvegia, mașina de luptă se comportă foarte bine și se vede o grupare de invidiat a loviturilor.

Tragerile s-au desfășurat după mai multe scenarii, inclusiv din mișcare, împotriva țintelor mobile și au fost folosite tunul de 30 mm și mitraliera de 7,62 mm de pe turelele Elbit Systems, realizate la Măgurele.

După ținutele participanților, se pare că la testare au participat și reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale.

Chiar dacă în luna februarie, ministrul Apărării Gabriel Leș declara că turela cu tun de 30 de mm nu a trecut primele teste și anunța că livrarea primelor 36 de unități Piranha 5 este deja în întârziere, se pare că pe lângă turele mai sunt și alte probleme.

Până la un anunț oficial al celor de la GDELS PIRANHA 5, firma care integrează toate compenentele, inclusiv sistemul de comandă control, nu putem ști sigur când forțele terestre române se vor bucura de noile transportoare.

România a cumpărat 227 de transportoare Piranha 5, din care 197 ar trebui să fie asamblate în România la UMB, pentru aproape un miliard de euro. Contractul a fost semnat la începutul anului 2018, iar pe 12 ianuarie 2019, primele 36 de produse ar fi trebuit să fie livrate.

Deoarece acest lucru nu s-a întâmplat, ministrul Gabriel Leș a amenințat firma contractoare că după 60 de zile vor fi calculate penalitățile prevăzute de contract.

Trageri cu Piranha 5, sursă foto: youtube.com
Efectul la țintă, sursă foto: youtube.com

 

One Comment

  1. Exact asa cum a procedat si cu BAE Systems care ne-a vandut cele doua “barci” in locul distrugatoarelor , cu care ne laudam atata. As vrea s-o vad si p’asta , dle Gabi. Mai e un ministru care se da exigent. E Razvan Cuc , tot la al II-lea mandat!

Lasă un răspuns