Jim Mattis își va publica memoriile, anunțând dezvăluiri alarmante

Fostul secretar american al apărării, Jim Mattis, va scoate o carte în această toamnă despre perioada de aproape un an și jumătate ca politician alături de președintele SUA, Donald Trump, conform militarytimes.com.

Anunțul a fost făcut de Guy Snodgrass, fost comandor al marinei americane și director de comunicare al generalului Mattis. Acesta a mai adăugat că volumul promite dezvăluiri care vor alerta cititorii.

Generalul Jim Mattis este un idol al armatei și publicului american, fost comandant al Corpului de infanterie marină, care și-a anunțat demisia anul trecut din funcția de secretar al apărării, după un conflict cu președintele Trump.

Snodgrass a mai adăugat că oficiali de la Pentagon vor avea proiectul manuscrisului înainte de publicare, pentru  a respecta regulile de transmitere către public a informațiilor militare.

 

Și în România, în conflictul politic dintre președintele Klaus Iohannis și ministrul apărării Gabriel Leș, pe numirea șefului SMAp, ultimul a inițiat suspendarea generalului Nicolae Ciucă.

Generalul Ciucă, un veteran al teatrelor de operații, ar putea să-i urmeze exemplul generalului Mattis, iar la sfârșitul carierei să scoată o carte despre perioada când a fost șef al apărării și mai ales despre cauzele conflictului politic care au lăsat armata fără conducere operațională.

Cartea ar lămuri multe semne de întrebare ale ultimelor licitații și ar fi o lecție pentru tinerii ofițeri despre cum ar trebui să reacționeze un militar la jocurile și presiunile politicienilor români.

Jim Mattis, împreună cu oficiali români, foto: presamil.ro

One Comment

  1. BAJAN GHEORGHE

    Generalul Mattis este un idol al armatei și publicului american, în schimb generalul Ciucă este purtat prin tribunale! Acum, când tribunalul a decis în favoarea lui, ar trebui să-și dea demisia și de ce nu, să-și scrie memoriile. Este un om inteligent și cu experiență și cred că ar avea succes…numai dacă este lăsat politic!!!

Lasă un răspuns