Cum arată ultima redută ISIS din Siria

De la începutul anului, forțele kurde din Siria (Forțele Democrate Siriene), ajutate de militari americani, au luat cu asalt de cel puțin trei ori ultima localitate aflată sub controlul teroriștilor din gruparea Stat Islamic, Baghouz, de la granița dintre Irak și Siria, conform euronews.

Până în prezent, aproape 30.000 de extremiști și civili s-au predat, dar se consideră că au mai rămas în jur de 5.000 hotărâți să lupte până la capăt.

Chiar dacă ofensiva a fost încetinită din cauza numărului mare de civili care se predau, dar și de dispozitivele explozive improvizate și tunelurile săpate, este clar că, fără aprovizionare cu muniții și alimente, rezistența teroriștilor este pe sfârșite.

Cei care s-au  predat deja sunt în tabere de prizonieri, unde condițiile de viață și cele sanitare sunt la limită.

Al-Baghouz Fawqani, o localitate de 10.000 de oameni, aflată în districtul Abu Kamal, la granița cu Irakul, a devenit celebră după ce luptătorii ISIS au transformat-o în ultima lor redută din Siria.

Orașul arată acum mai degrabă ca un cimitir de mașini, din cauza mijloacelor auto abandonate, printre care se văd corturi, adăposturi și câteva clădiri avariate de explozii.

 

Sursă foto: youtube euronews

Lasă un răspuns