Rachete de peste 80 milioane de dolari pentru PATRIOT

MApN a plătit, miercuri, peste 85 de milioane de dolari pentru un număr nespecificat de rachete PAC-2 GEM-T destinate sistemelor sol-aer cu bătaie mare PATRIOT, conform unor comunicate de presă MApN și Raytheon.

Plata a fost făcută după semnarea, în luna februarie a acestui an, a Amendamentului 3 al Scrisorii de Ofertă și Acceptare pentru elemente suplimentare destinate sistemului Patriot.

„Rachetele pe care le vom produce pentru România vor avea componente din nitrură de galiu, o tehnologie de ultimă oră care prelungește durata de viață a sistemului și îl va face mult mai fiabil”, a spus Michelle DeMaio, directorul programului Patriot România din cadrul Raytheon.

România a semnat un contract pentru achiziția a șapte sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT și a echipamentelor aferente, în valoare totală de circa 3,9 miliarde USD, fără TVA. Ce nu spune MApN este dacă această sumă face parte din cei aproape 4 miliarde de dolari, sau sunt în plus.

Patru sisteme sunt destinate înzestrării Statului Major al Forțelor Aeriene și trei sisteme înzestrării Statului Major al Forțelor Terestre.

Lasă un răspuns