Marinarii militari s-au alăturat misiunii de căutare a celor trei persoane dispărute în largul Mării Negre

Forțele Navale Române s-au alăturat misiunii de căutare a celor trei persoane dispărute din seara zilei de 6 martie, în largul mării, la bordul unei ambarcațiuni pescărești.

Elicopterul Puma Naval 141, a cărui intervenție a fost solicitată de Centrul maritim de coordonare a acțiunilor de căutare și salvare de vieți omenești pe mare din cadrul Autorității Navale Române, a decolat de pe Aerodromul Tuzla, la ora 14.15, și a revenit în baza aeriană în jurul orei 17.00.

Suplimentar, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat corvetei „Contraamiral Eustațiu Sebastian” (Cvt-264), care se întorcea spre Portul Militar Mangalia după participarea la un exercițiu multinațional, să se alăture operațiunilor de căutare-salvare, cu misiunea de a căuta persoanele dispărute în raionul cuprins între Tuzla și Vama Veche, până la limita apelor teritoriale ale României. După încheierea misiunii, nava militară a acostat la Mangalia în jurul orei 17.00.

Intervenția Forțelor Navale Române s-a desfășurat conform procedurilor şi a Planului de cooperare dintre Ministerul Apărării Naţionale şi autorităţile civile, privind intervenţia în situaţii de urgenţă.

 

Corveta „Contraamiral Eustațiu Sebastian” în misiune de căutare și salvare – foto Forțele Navale

Lasă un răspuns