Ministrul Gabriel Leș ar trebui să prezinte scuze militarilor?

Ziarul Bistrițeanul l-a surprins pe ministrul apărării naționale Gabriel Leș verificându-și telefonul în timp ce primea onorul de la militarii ce tocmai se întorseseră din Afganistan.

Conform Regulamentului onorurilor și ceremoniilor militare, aprobat prin ordin de ministru, onorul militar este forma solemnă de salut prin care o formaţie, subunitate, unitate sau mare unitate militară îşi exprimă respectul față de persoanele oficiale participante la o ceremonie.

Tot conform aceluiași regulament, persoanelor civile participante la activităţi li se recomandă la începutul ceremoniilor, de către conducătorii activităţilor, să adopte un comportament demn, să se ridice în picioare, iar bărbaţii să se descopere atunci când este cazul.

Tocmai din această cauză, lansăm întrebarea dacă ministrul apărării naționale ar trebui să ceară scuze militarilor bistrițeni.

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, a participat vineri, 1 martie, la ceremonia militară de repatriere din Afganistan a militarilor Batalionului 812 Infanterie Protecţia Forţei „Şoimii Carpaţilor”.

Cei peste 400 de militari, care s-au aflat în misiune în Afganistan în perioada august 2018 – februarie 2019, au executat, în cooperare cu forţele de coaliţie internaţionale şi Forţele Naţionale Afgane de Securitate şi Apărare, misiuni specifice de menţinere a păcii, de reconstrucţie post-conflict, asistenţă umanitară în sprijinul populaţiei afgane şi au menţinut dialogul cu autorităţile şi liderii locali.

Sursă foto: bistrițeanul.ro

One Comment

  1. BAJAN GHEORGHE

    …nu scuze, să-și dea demisia…este un gest de lipsă totală de respect pentru tot ceea ce reprezintă un ceremonial militar…nu are nicio scuză…atitudine incalificabilă la acest nivel de reprezentare!!!

Lasă un răspuns