Ce trebuie să știm despre forțele spațiale americane

Pentagonul a dezvăluit, vineri, pe site, documentele referitoare la forțele spațiale americane și a anunțat că a cerut Congresului aprobare pentru înființarea acestora.

Forțele spațiale vor fi o categorie distinctă a armatei, începând cu 2020, în subordinea secretarului forțelor aeriene, precum Corpul de infanterie marină, subordonat secretarului forțelor navale.

Șeful militar al acestei noi categorii de forțe va fi un general de patru stele. Comandamentul va fi în clădirea Pentagonului și se va operaționaliza în perioada 2021-2024, aproximativ 15.000 de militari și civili fiind transferați acestui serviciu de la celelalte categorii de forțe și agenții.

Bugetul acestei categorii de forțe va pleca de la 72 de milioane în anul fiscal 2020, ajungând la aproximativ 600 de milioane când va fi complet operaționalizată.

Principalele specialități vor fi: operații, informații, inginerie, știință, achiziții și cyber.

Principalul rol al forțelor spațiale este de a dezvolta capabilități spațiale pentru a proteja și sprijini celelalte categorii de forțe, precum și armatele aliate.

Responsabilitățile noii categorii de forțe sunt de a forma specialiști, achiziționa sisteme militare spațiale, dezvolta doctrine pentru puterea spațială și a conduce operații spațiale ca parte a efortului armatei americane de luptă.

Toate documentele despre forțele spațiale americane le găsiți aici.

 

 

 

 

 

Sursă foto: www.defense.gov

Lasă un răspuns