India-Pakistan: o criză, două povești

După ce oficiali pakistanezi au afirmat, astăzi, că au doborât două avioane indiene și au arestat doi piloți, India a confirmat că are doar un avion – MiG-21 și un pilot lipsă.

Este greu de confirmat exact numărul de avioane doborâte, până la apariția unor informații din surse independente.

Politicieni de rang înalt din cele două țări au declarat că nu doresc reizbucnirea războiului, terminat în 1971, și și-au arătat disponibilitatea pentru discuții.

Tensiunea dintre cele două țări, puteri nucleare, vine după ce la 14 februarie, cel puţin 40 de agenţi ai poliţiei paramilitare indiene au fost ucişi într-un atentat care a avut loc în Kashmirul Indian.

Ca reacție la acest atentat, marți, mai multe aeronave indiene au lansat atacuri împotriva militanţilor pakistanezi din mişcarea Jaish-e-Mohammad, în zona controlată de țara vecină.

Nici reacția Pakistanului nu a întârziat, iar astăzi au fost confirmate lovituri aeriene în teritoriul indian și doborârea celor două avioane. Generalul Asif Ghafoor, purtătorul de cuvânt al forţelor armate pakistaneze, a declarat că doi piloţi au fost arestaţi – unul dintrei ei a fost rănit şi este îngrijit la Spitalul Militar, iar celălalt se află în custodia forțelor de ordine.

Oficialul pakistanez a mai spus că avioanele indiene erau în spațiul aerian pakistanez, iar unul s-a prăbușit pe teritoriul zonei controlate de India, în timp ce al doilea în zona pakistaneză.

Kashmirul s-a aflat sub dominaţia Imperiului Britanic și beneficia de o anumită autonomie. În 1947, a izbucnit un război de doi ani între India și Pakistan, pentru a controla această regiune, rezultând împărțirea ei între cele două țări.

În 1962, China a preluat controlul asupra unei mici porţiuni,  de aproximativ 10% din fostul principat, pe care o deține și astăzi.

Conflictul dintre India şi Pakistan a reînceput în 1965, iar în urma noului tratat, din 1972, se prevedea o linie de control pe care ambele ţări să o respecte, aproape identică însă cu cea din 1948.

 

Sursă foto: youtube.com, The Economist

Lasă un răspuns