Miniștrii apărării și economiei caută soluții pentru salvarea industriei de armament

Temele centrale ale mesajelor referitoare la înzestrare în ultimii ani au fost asigurarea a două procente din PIB pentru apărare și implicarea industriei naționale de armament.

 

În al treilea an de la asigurarea unui buget al apărării de doi la sută, miniștrii Apărării și Economiei au convenit astăzi stabilirea unui format permanent de consultări interministeriale, pentru identificarea soluțiilor pragmatice pentru integrarea  industriei naționale de apărare în derularea programelor majore de înzestrare ale Armatei României.

Comunicatul MApN îl găsiți aici.

De altfel, temele centrale ale mesajelor referitoare la înzestrare în ultimii ani au fost asigurarea a două procente din PIB pentru apărare și implicarea industriei naționale de armament.

Din păcate, cei doi la sută au fost doar pe hârtie, armata nereușind în niciun an să-i cheltuiască pe toți. Referitor la industria națională de apărare, din cei șase miliarde de euro contractați până acum, doar mai puțin de un miliard sunt cu integrarea unei fabrici românești, fiind vorba de Uzina Mecanică București unde se vor asambla cele 227 transportoare Piranha 5.

Până acum, industria națională de armament a demonstrat că nu este capabilă să țină pasul cu cerințele operaționale ale armatei. Prototipurile de transportor blindat realizat la Moreni și al puștii de asalt propus de Cugir nefiind acceptate.

 

Ministerul Economiei are o Direcție a Apărării, care subordonează ROMARM, o structura de tip holding cu capital 100% românesc, ce înglobează 15 companii de stat producătoare de armament.

Pe site-ul ROMARM, la strategii, găsim documente legate de anticorupție și transparență instituțională, dar nimic despre modernizarea industriei naționale de profil. Fără o strategie, un buget și un plan realist, industria națională de armament se va menține în starea deplorabilă în care este acum, nereușind să țină pasul cu ultimele dezvoltări tehnologice în domeniu.

Armata României are în acest moment mijloacele de luptă vechi, cam de 40 de ani, și a început un proces amplu de înzestrare. Presiunile sunt mari pentru contracte, atât din partea firmelor americane, europene sau israeliene. Ar fi un avantaj enorm nu doar asamblarea echipamentelor aici, ci realizarea sub licență, ceea ce ar da posibilitatea de exportare a produselor.

 

Toate contractele aflate în derulare, blocate

Până acum acest lucru, din păcate nu s-a realizat. Mai mult, s-a reușit ca toate contractele în derulare la acest moment să fie blocate.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat până acum suspendarea programului de înzestrare esențial pentru achiziția a patru corvete multifuncționale, care avea ca off set și modernizarea a două fregate, și a programului de achiziție a unui sistem de instalații mobile de rachete antinavă care ar urma să fie dispuse pe coasta Mării Negre.

Alte două programe, pentru achiziția a peste 3.000 de camioane și modernizarea a 20 de aeronave IAR-99 Șoim prin implementarea sistemelor compatibile cu avioanele F-16, au fost contestate.

În primii doi ani de la lansarea programului de înzestrare al armatei, au fost semnate doar trei contracte, pentru achiziția a șapte sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT, în valoare totală de aproape 4 miliarde euro, a trei sisteme de rachete HIMARS, cu câte 18 instalaţii de lansare fiecare, în valoare totală de aproximativ 1,3 miliarde de euro și a 227 de transportoare blindate Piranha V pentru suma de aproape 900 de milioane de euro.

 

Lasă un răspuns