Tren cu ”trofee” capturate în Siria

Ministerul rus al Apărării a început sâmbătă o expoziție itinerantă cu echipamente militare capturate în Siria.

Trofeele, care includ 500 de mijloace de luptă, de la blindate, vehicule și piese de artilerie, la arme de foc folosite de insurgenții din Siria, formează o garnitură de cale ferată ce se va deplasa pe o distanță de peste 20.000 de km, va trece prin 61 de localități, din Moscova până în orașul din estul îndepărtat, Vladivostok.

Rusia a intervenit în războiul civil din Siria în anul 2015, de partea președintelui Assad, care este contestat atât de sirieni, cât și de țările din vest, în special din cauza folosirii armelor chimice împotriva propriului popor.

Acțiunea are rolul să arate publicului rus eficiența intervenției armate ruse în Siria, unde regimul Assad a preluat controlul la aproape întreg teritoriul, iar organizația Stat Islamic a fost înfrântă.

Chiar dacă propaganda rusă afirmă că războiul din Siria a fost câștigat, multe organizații internaționale, precum Medici fără frontiere, au acuzat raidurile aeriene ale militarilor ruși care ar fi omorât mulți civili, în 2016 fiind bombardat inclusiv un spital în localitatea Idlib.

Și observatori de la organizația Drepturile Omului au acuzat că în toamna anului 2017, doar în 72 de ore, au fost omorâți aproape 70 de civili.

În Siria și Irak au acționat și 2.000 de militari americani care au susținut grupurile paramilitare care au luptat împotriva ISIS.

 

Sursa foto: Euronews, youtube.com

Lasă un răspuns