Piranha 5: are nume de pește, dar nu plutește

Piranha 5 nu este amfibiu și este dublu la preț față de varianta aleasă de danezi. Ministrul Gabriel Leș recunoaște că programul este întârziat și anunță penalități.

 

Ministrul Gabriel Leș a recunoscut într-o conferință de presă că programul de achiziție al transportorului blindat Piranha 5 este întârziat cu mai bine de o lună și nu a estimat un interval de timp când aceste blindate vor ajunge la forțele terestre. Explicația ministrului a fost că sunt probleme la testarea turelelor. Oficialul român a mai spus că după 60 de zile vor urma penalități.

Decizia de achiziție a transportorului Piranha 5 s-a făcut în ianuarie 2018, iar pe 12 ianuarie 2019, primele 36 trebuiau livrate forțelor terestre, din care șase ar fi trebuit montate în România. A fost un contract guvern la guvern cu reprezentanța europeană Mowag a companiei americane General Dynamics.

Într-un răspuns primit la o solicitare de informații, Ministerul Economiei spune că în prezent Uzina Mecanică București modernizează hala în care se va asambla Piranha 5 și pregătește forța de muncă necesară noilor fluxuri de fabricație, deci încă nu s-a început montarea celor șase transportoare.

 

Scump, la danezi era mai ieftin

 

Dacă verificăm pe site-ul companiei Mowag, vedem că în ultimii trei ani doar armatele română și daneză au mai optat pentru un astfel de mijloc auto blindat. Din Europa, Spania și Monaco mai au în înzestrare transportoare Piranha.

Danezii au semnat în 2016 un contract pentru achiziția a 309 transportoare în șase variante: infanterie, comandă, ambulanță, geniu, obuzier și reparații pentru suma de 600 de milioane de dolari în care intră și asigurarea suportului logistic pe toată durata de folosire. Comunicatul de presă îl găsiți aici.

Față de Danemarca, România a optat pentru o variantă dublă la preț. Pe 12 ianuarie 2018, reprezentanții MApN au semnat un contract pentru 227 de transportoare, în valoare de 1 miliard de dolari. Comunicatul îl găsiți aici.

Deoarece niciun specialist român nu a explicat diferența mare de preț, doar putem presupune de unde au apărut costurile suplimentare: variantă mai bună, blindaj superior, turela mai scumpă, costuri suplimentare datorate asamblării în România etc.

 

Piranha 5 nu este amfibiu. Vom achiziționa alt transportor cu această capabilitate

 

Chiar dacă pe site-ul firmei vedem că la transportoarele Piranha 5 există și opțiunea amfibiu, noi am achiziționat fără această capabilitate. Probabil blindajul mai gros și armamentul greu nu a permis acest lucru, dar nici aici nu au fost explicații detaliate ale specialiștilor.

Așa că oficialii de la MApN sunt nevoiți să cumpere alt transportor pe roți, de data asta amfibiu, și intenționează ca acesta să fie făcut la Moreni împreună cu o firmă străină.

Toate bune, doar că ministrul Leș tocmai a spus că deocamdată nu mai sunt bani, așa că acest proiect se amână.

 

Întrebări fără răspuns

 

Încă de la decizia de achiziție a transportorului Piranha 5, au fost ridicate câteva semne de întrebare. În primul rând de ce luăm Piranha 5, după ce am avut experiența nefericită cu Piranha 3 în Afganistan, unde n-au făcut față și au fost înlocuite cu transportoare americane.

O altă îngrijorare vine de la faptul că oficialii de la ministerele Apărării și Economiei doresc să realizeze la Moreni un alt transportor pentru forțele terestre, de data asta amfibiu, și se naște întrebarea firească de ce să avem două mijloace blindate diferite, care vor naște costuri suplimentare cu instruirea, operarea și mentenanța.

Logic ar fi fost ca acești bani să-i investim direct pentru un transportor realizat în România, la Moreni, cu o firmă străină, lucru care ar fi rezolvat pe termen lung nevoia de transportoare blindate ale armatei și problemele financiare ale respectivei fabrici.

 

Sursa foto: youtube resboiu.ro

Lasă un răspuns