Cine mai conduce Armata zilele astea?

Ministrul apărării Gabriel Leș a anunțat seara trecută, la un post de televiziune, că șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, este suspendat iar Armata este condusă în acest moment de generalul-locotenent Laurian Anastasof, împuternicit pe funcția de locțiitor al șefului SMAp.

În același timp, pe site-ul Statului Major al Apărării, la conducere, figurează generalul Ciucă în continuare, iar la locțiitor locul este liber. Probabil că încă nu au fost semnate actele de predare-primire între generalii Tonea și Anastasof.

Așa că se nasc câteva întrebări la care oficialii MApN ar trebui să răspundă: de când este suspendat generalul Ciucă, când au fost semnate actele de predare-primire pentru funcția de locțiitor și când au fost anunțate structurile partenere și subordonate ale SMAp despre schimbarea șefului armatei?

Ultimul anunț pe acest subiect făcut de MApN este din 31 ianuarie când ne anunța că Ministerul Apărării Naţionale va pune în aplicare hotărârea instanţei de judecată, de îndată ce aceasta va fi comunicată oficial.

Situația de la conducerea armatei este destul de încâlcită, dacă n-ar fi fost provocată de lupta politică internă de la noi, aș fi fost tentat să zic că e un atac hibrid al unui stat inamic.

O altă situație inedită este faptul că în loc să fie anunțat public cine conduce Armata României, aflăm acest lucru de la un breaking news de la o televiziune comercială.

One Comment

  1. BAJAN Gheorghe

    O situație inedită la nivelul conducerii Armatei României determinată de o politică de personal gestionată complet necorespunzător și cu efecte atât asupra credibilității din partea instituțiilor internaționale, cât și a încrederii în grupul de comanda al acestei instituții. Păcat!!!

Lasă un răspuns