Trump amenință că va elibera 800 de luptători ISIS

Președintele american Donald Trump amenință că va elibera 800 de luptători ai organizației teroriste Stat Islamic, dacă țările europene nu-i vor lua pentru a fi puși sub acuzare în țările de origine.

Postarea de pe o rețea de socializare a președintelui american de duminică, 17 februarie, face referire în primul rând la Marea Britanie, Franța, Germania, dar și la alte țări europene aliate, pentru a prelua luptătorii ISIS capturați de militarii americani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oficialul american mai spune că rețeaua teroristă este pe punctul de a fi învinsă și amenință că dacă nu are alternativă, armata americană îi va elibera pe prizonieri.

Este încă un episod tensionat între președintele SUA și liderii europeni, care nu privesc cu ochi buni retragerea americană din Siria, considerând că o retragere precipitată ar avantaja Iranul.

Referitor la preluarea prizonierilor, dacă Franța ar accepta acest lucru, Marea Britanie este reticentă, mai multe știri prezentate de BBC arătând starea cetățenilor englezi din taberele din Siria care au decis să lupte pentru ISIS, punând accent pe drama unor adolescente ce au devenit așa-zise soții ale teroriștilor, unele chiar având copii cu aceștia.

Lasă un răspuns