Corvete: Șantierul Naval Constanța renunță la procesul cu MApN

Șantierul Naval Constanța, parte a asocierii cu firma franceză Naval Group, a anunțat astăzi că renunță la procesul intentat Guvernului prin care cerea anularea HG prin care se stabilea modul de achiziție a patru corvete și modernizarea celor două fregate luate de la britanici, la un preț estimativ de 1,6 miliarde de lei.

Reprezentanții șantierului naval depusese o contestație pe 19 octombrie 2018 la Curtea de Apel Constanța. Pe 11 ianuarie 2019, MApN a anunțat că suspendă procedura de achiziție a corvetelor, invocând această contestație și plângerea penală pe motiv de nereguli formulată către Parchetul Militar.

Este un pas important către anunțarea câștigătorului, mai ales că la sfârșitul lunii ianuarie, procurorii militari nu deschiseseră încă un dosar penal la plângerea făcută de MApN, iar surse judiciare susțineau că anchetatorii au cerut Armatei date suplimentare pe care speră să le primească până la sfârșitul lunii februarie.

Achiziția corvetelor este prima încercare a MApN de a cumpăra armament scump prin licitație, după ce celelalte echipamente esențiale (două fregate, 12 aeronave F-16, sistemele Patriot și HIMARS și transportoarele Piranha 3 și 5) s-au făcut toate fără competiție, prin procedură guvern la guvern.

Sunt trei firme care se bat pentru contractul estimat la 1,6 miliarde de dolari: Naval Group din Franța – are un parteneriat cu Șantierul Naval Constanța, Damen din Olanda – are șantierele navale din Galați și Mangalia și Fincantieri din Italia – are șantierele navale din Brăila și Tulcea.

Detalii despre specificațiile tehnice ale acestor nave, aici.

Informații confidențiale apărute în presă

Încă de la finalul anului trecut a apărut în publicația franceză ”La Tribune” un articol în care redactorul șef pentru industrii și sevicii, Michel Cabirol, atrăgea atenția asupra intervenției unor oameni politici români în favoarea unui competitor. Jurnalistul a dezvăluit și sumele care ar fi fost licitate de cele trei companii (1,2 miliarde de Naval Group, 1,25 miliarde de către Damen și 1,34 miliarde de compania Fincantieri).

Oficialii români nu au confirmat, dar nici nu au dezmințit sumele apărute în ziarul francez. Dacă sumele sunt reale, este un precedent periculos când informații confidențiale din dosarul de licitație apar în presă, lucru ce a și compromis procedura de achiziție.

One Comment

  1. Pingback: Mai are rost să modernizăm fregatele de la britanici? - GLOBAL DEFENSE News

Lasă un răspuns