Pentagonul dezvăluie prima lor strategie pentru inteligența artificială

Chiar dacă în anii 80 filmul The Terminator, în care a jucat Arnold Schwarzenegger, părea o pură ficțiune, în zilele noastre marile puteri investesc în inteligența artificială pentru a crea mașini de luptă care pot acționa independent de voința umană.

Pentagonul a dezvăluit marți, 12 februarie, lansarea strategiei pentru inteligență artificială, în cadrul unei mese rotunde cu jurnaliștii, la care a participat și primul director al Centrului întrunit pentru inteligență artificială, generalul-locotenent Jack Shanahan.

Acesta a dezvăluit presei că strategia se bazează pe viteză, agilitate și inovație, iar mințile inteligente tinere continuă să vină cu idei proaspete care vor revoluționa modul de ducere a războiului viitorului.

Generalul Shanahan a mai afirmat că pentru a fi eficient în noua eră, Pentagonul trebuie restructurat și adaptat noilor tehnologii. El a mai scos în evidență faptul că Departamentul Apărării se va concentra pe folosirea inteligenței artificiale într-un mod sigur, legal, respectând valorile etice.

Strategia pentru inteligență artificială, realizată de specialiștii Pentagonului în anul 2018, are ca principale obiective folosirea noilor tehnologii în misiunile cheie, crearea unei infrastructuri care va duce la descentralizarea dezvoltării și experimentării acestor tehnologii, cooptarea companiilor comerciale, a mediului academic și a aliaților în implementarea acestor tehnologii, coordonarea forțelor cu inteligență artificială în siguranță, folosind etica militară.

O prezentare mai amplă a strategiei, o găsiți aici.

Strategia Pentagonului de inteligență artificială. Sursa foto: www.defense.gov

Lasă un răspuns