Trei ofițeri de la forțele aeriene și un inginer la conducerea armatei

După debarcarea șefului Statului Major al Apărării, va fi pentru prima dată în istoria armatei când la conducerea acesteia nu se va afla niciun militar absolvent al academiilor forțelor terestre sau navale.

Ministerul Apărării Naţionale a anunțat că va pune în aplicare hotărârea instanţei de judecată, prin care generalul Nicolae Ciucă nu va mai putea rămâne la conducerea armatei, de îndată ce aceasta va fi comunicată oficial.

Tot MApN a anunțat că generalul-locotenent de aviație Laurian Anastasof a fost împuternicit, începând cu data de 1 februarie 2019, pe funcția de locțiitor al șefului SMAp.

La conducerea armatei mai sunt generalul-maior de aviație Vasile Toader, locţiitor pentru operaţii şi instrucţie, și generalul-maior inginer Teodor Incicaș, locţiitor pentru resurse.

Directorul Statului Major al Apărării este tot un ofițer de la forțele aeriene, de rachete antiaeriene, generalul de brigadă Corneliu Postu.

Toți generalii menționați mai sus sunt bine pregătiți, cu ani mulți de experiență în structuri naționale și internaționale de conducere, dar pentru un echilibru în conducerea armatei ar fi bine ca cele trei categorii de forțe să fie reprezentate echilibrat.

Nicio reacție de la Administrația Prezidențială

Administrația Prezidențială ar trebui să aibă un cuvânt greu de spus, deoarece șeful statului este și comandantul armatei, iar funcțiile cele mai mari din MApN au nevoie de aviz al Consiliului de Apărare al Țării. Din păcate, până acum nimeni de la președinție nu a exprimat un punct de vedere referitor la situația generalului Ciucă sau la cea a împuternicirii locțiitorului șefului SMAp.

De altfel, la Administrația Prezidențială este și Compartimentul pentru Probleme de Apărare, pe al cărui site nu este actualizată nici măcar denumirea Statului Major al Apărării.

Lasă un răspuns