Rusia masează un regiment de tancuri în Kaliningrad

Într-un material publicat pe warsawinstitute.org, aflăm că rușii masează un regiment de tancuri în enclava Kaliningrad

Enclava rusească Kaliningrad

 

 

 

 

 

 

 

Rusia masează un regiment de tancuri în Kaliningrad

Această unitate se va alătura celorlalte aparținând Corpului 11 Armată, structură înființată în anul 2016, la doi ani după anexarea ilegală a Crimeei.

Corpul 11 Armată are în compunere Brigada 152 Rachete, Brigada 244 Artilerie, Regimentul 22 Anti-aerian, Regimentul 7 Motorizat, Brigada 79 Motorizată și un batalion de tancuri, cu aproximativ 40 de vehicule.

Conform site-ului menționat mai sus, în ianuarie, Ministerul rus al Apărării a informat presa că au mai fost deja trimise în enclavă 30 de tancuri T-72B și vor mai fi trimise încă pe atât.

Informația a fost publicată de media rusă, chiar după Consiliul NATO-Federația Rusă, din 25 ianuarie, care s-a terminat fără niciun acord sau decizie politică.

 

Europa nu a învățat nimic după Războiul Rece

Astfel de negocieri în forță, urmate de desfășurări de tehnică militară și atacuri verbale și chiar amenințări ale oficialilor ruși sunt deja o obișnuință.

Ei încearcă astfel să arate publicului rus că vorbesc de pe poziții superioare occidentului pentru a alimenta mândria națională a acestuia, din păcate cu rezultate dezastruoase pentru securitatea Europei.

Liderii europeni și ruși par că au uitat lecțiile Războiului Rece când tehnica militară, inclusiv rachetele nucleare, erau o amenințare permanentă asupra vieții locuitorilor continentului.

 

Kaliningrad, o experiență tragică a Războiului Rece

Enclava rusească Kaliningrad este o anomalie din timpul Războiului Rece, situată între Polonia, Lituania și Marea Baltică. A fost, pe rând, capitala Ordinului Teutonic, apoi a Principatului Prusiei, fiind orașul regilor: locul unde aceștia erau încoronați , iar până în 1945 a devenit cel mai important centru economic și cultural din estul Germaniei.

Din 1945, regiunea a intrat în componența URSS și a fost repopulată cu ruși după alungarea locuitorilor germani. Au fost demolate clădirile istorice și construite blocuri comuniste și baze militare.

Enclava rusească Kaliningrad , sursa foto: youtube.com

Lasă un răspuns