La cinci ani de la invadarea Ucrainei, oficiali ruși relansează tema Deveselu

La cinci ani de la invadarea Ucrainei, oficiali ruși abat atenția publicului de la drama poporului ucrainean reluând scenariul posibilității amplasării la Deveselu a unor rachete SUA de croazieră Tomahawk.

Declarația a fost făcută de viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Ryabkov, chiar în luna în care se fac cinci ani de la invadarea Ucrainei de către trupele ruse.

Pe lângă faptul că cele două sisteme sunt diferite, cel actual fiind împotriva țintelor aeriene, iar Tomahawk  împotriva celor terestre, acestea nici nu sunt compatibile.

Această propagandă se bazează pe ignoranța populației și vine să lanseze o temă deja fumată în momentul în care lumea ar trebui să evoce grozăviile care i se întâmplă poporului ucrainean de cinci ani încoace.

Exact acum cinci ani, forțe fără însemne militare au luat cu asalt o parte din Ucraina, un stat independent și suveran, și le-a trebuit mult oficialilor ruși să recunoască că omuleții verzi erau de fapt militari ruși. După încă șase luni au început și luptele în estul Ucrainei.

Ambassadorul Kurt Volker, reprezentantul special pentru negocieri în conflictul din Ucraina, arăta într-un brifing telefonic cu presa, susținut pe 31 ianuarie, că în cinci ani, situația din zonă s-a înrăutățit, conflictul s-a extins, în noiembrie anul trecut marinarii ruși au declarat unilateral că dețin strâmtoarea Kerci, au sechestrat nave militare ucrainene și îi țin ostatici pe militari de atunci.

Chiar dacă a fost semnat acordul de la Minsk, forțele ruse nu s-au retras și continuă să ocupe din teritorii.

Rusia continuă o politică de înarmare accelerată. Doar în perioada 2010-2017, a dotat forțele armate cu peste 400 de aeronave, 16 nave de suprafață și 10 submarine.

Zonele din Europa cu conflicte înghețate. Sursa: youtube.com

Lasă un răspuns