Un aviator, din nou la șefia Statului Major al Apărării

Ministerul Apărării Naționale a transmis în această seară precizări referitoare la situația șefului Statului Major al Apărării, lăsând să se înțeleagă că generalul-locotenent Laurian Anastasof ar putea să îndeplinească funcția cea mai înaltă din armată.

Oficialii MApN ne spun că vor pune în aplicare hotărârea instanţei de judecată, de îndată ce aceasta va fi comunicată oficial.

Cu privire la situaţia locţiitorului șefului SMAp, MApN precizează faptul că această funcţie este îndeplinită până astăzi, 31 ianuarie inclusiv, de către generalul-locotenent Adrian Tonea, iar începând cu data de 1 februarie, prin ordin al ministrului apărării naţionale, a fost împuternicit pentru îndeplinirea atribuţiilor acestei funcţii generalul-locotenent Laurian Anastasof.

De aici tragem concluzia că de îndată ce hotărârea instanţei de judecată va fi comunicată oficial MApN, generalul Anastasof va prelua și funcția de șef al SMAp.

Ar fi o situație destul de complicată, deoarece Anastasof ar putea ajunge pe cea mai înaltă funcție a Armatei României printr-o împuternicire pe funcția de locțiitor și îndeplinirea funcției de șef SMAp după plecarea generalului Ciucă, fără a vea avizul CSAT, așa cum ar fi la o numire normală.

Generalul-locotenent Laurian Anastasof a fost, înainte să ajungă consilierul ministrului apărării, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene. Înainte, a fost comandantul Bazei 71 Aeriene din Câmpia Turzii și este absolvent al Colegiul de Război al Forțelor Aeriene al SUA.

 

Bineînțeles, mai este și varianta ca ministrul apărării naționale și președintele României să cadă de acord pentru numirea noului șef al armatei până la comunicarea hotărârii instanței de judecată pentru a încheia această criză din apărare, care nu face bine nimănui.

Lasă un răspuns