Reuniunea miniștrilor apărării din țările membre ale UE

Intențiile expansioniste spre vest ale Rusiei și conflictele din Nordul Africii nu par să fie importante pentru liderii UE pentru a le discuta separat și a lua deciziile care se impun pentru protejarea europenilor.

 

Reuniunea miniștrilor apărării din țările membre ale UE

Zilele acestea se desfășoară la București Reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale UE.

Cu toate că principalele motive de îngrijorare ale europenilor obișnuiți sunt intențiile expansioniste ale rușilor spre vest, situația din Marea Neagră și Azov și conflictele din nordul Africii care provoacă valul de migrație ce a destabilizat politica europeană, la reuniune se discută teme ce țin mai degrabă de filosofie.

Se vor dezbate tema Femeile, Pacea şi Securitatea, stadiul şi perspectivele implementării Strategiei Globale a UE pentru Politica Externă şi de Securitate Comună, progresul înregistrat în derularea iniţiativelor din domeniul apărării, valorificarea potenţialului inovării şi cercetării tehnologice în sprijinul forţelor armate ale statelor membre.

Mă așteptam să discute și să facă front comun cu țările din estul continentului împotriva pericolului ce vine din partea Federației Ruse și eventual să vedem mai multă tehnică militară și mai mulți militari europeni în inițiativele de asigurare ale Țărilor Baltice, Poloniei, României și Bulgariei.

Zâmbetele și strângerile de mâini nu sunt suficiente. Liderii europeni trebuie să coboare cu bocancii pe pământ, să vadă care sunt provocările reale de securitate ale continentului și să le facă față.

 

Sursa foto: mapn.ro

Lasă un răspuns