Primul audit din istorie al Pentagonului. Cifrele sunt amețitoare

Puterea unei armate stă și în bogăția ei. Dacă armata română și-a înstrăinat majoritatea terenurilor, inclusiv cele de instrucție, precum Ghencea, sau cele ale unor muzee, precum cel al aviației, armata americană și-a conservat bunurile și a ajuns la o valoare de 2,7 trilioane de dolari, adică mai mult decât dublul companiilor Apple și Walmart și Statul California la un loc.

 

John S. Van Oudenaren de la National Interest publică un interviu luat de către Dov Zakheim subsecretarului apărării, David Norquist, cu primul audit din istoria Pentagonului. Cifrele sunt amețitoare.

 

Valoarea tuturor bunurilor armatei, estimate la 2,7 trilioane de dolari

Pentagonul are 2,7 trilioane dolari în bunuri, mai mult decât dublul valorilor deținute de Apple, Walmart și Statul California la un loc.

În cadrul auditului, niciun program nu a fost exceptat.  Au fost verificate inclusiv vulnerabilitatea sistemelor IT, actualizările din dosarele personalului și cheltuielile cu misiunile externe.

Un rezultat neașteptat a fost acela că Pentagonul are mai puține facilități bune de folosit decât sunt declarate. Foarte multe clădiri ale forțelor terestre declarate bune sunt în condiții de nelocuit și s-a făcut informarea că acestea nu îndeplinesc condițiile legale, făcându-se recomandarea de a fi modernizate sau demolate.

A mai reieșit și o problemă bugetară a Pentagonului, faptul că în ultimii cinci ani nu au putut fi cheltuiți 28 de miliarde de dolari din fondurile aprobate de Congres.

 

Detaliile auditului

Chiar dacă în fiecare an inspectorii Departamentului Apărării realizează peste 150 de auditări pentru diferite structuri, acesta este primul care se face integrat.

Pentru realizare acestui audit, au fost folosiți 1.200 de auditori, de la mai multe firme, care au făcut peste 900 de vizite în peste 600 de locuri, inventariind mai multe sute de mii de bunuri.

Auditorii au avut acces la toate tranzacțiile financiare, la bazele de date cu proprietățile, bunurile din dotare, inclusiv echipamentele militare, verificând starea reală a bunurilor.

Scopul auditului este de a ajuta conducerea Pentagonului să ia cele mai bune decizii, având date corecte despre starea finanțelor, proprietăților și bunurilor.

 

Materialul complet, aici.

 

Lasă un răspuns