Comandantul ultimelor patru parade militare a fost trecut în rezervă

 

Generalul-locotenent Adrian Tonea, locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, a fost trecut în rezervă printr-un decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

Generalul Tonea a fost comandantul ultimelor patru parade militare desfășurate la București. El are o carieră militară impresionantă, de-a lungul căreia a îndeplinit funcţii importante pe linie de comandă, atât în ţară, cât şi în teatrele de operaţii. În anul 2014, timp de 8 luni, Adrian Tonea a fost comandantul contingentului naţional şi locţiitorul pentru operaţii NATO al comandantului Forței Întrunite din Provincia Zabul.

 

Următorul general care va fi numit locțiitorul șefului SMAp i-ar putea lua locul generalului Ciucă

 

Prin eliberarea locului de locțiitor al șefului Statului Major al Apărării, se poate crea baza legală pentru numirea unui nou șef al SMAp agreat de ministrul apărării naționale și președintele României, pentru a se pune capăt crizei de la apărare.

Conform legii, locțiitorul șefului statului major al apărării sau unul dintre șefii categoriilor de forțe poate fi numit la conducerea armatei.

Deoarece niciunul dintre cei propozabili la finele anului trecut nu era eligibil, din varii motive, președintele Iohannis i-a prelungit mandatul generalului Ciucă, acțiune contestată în instanță chiar de Ministerul Apărării Naționale.

 

Sursa foto: youtube.com

Lasă un răspuns